Харківські рятувальники: за добу вигоріло понад 120 гектарів екосистем (фото, відео)

Вогонь від запаленого сухостою переходить на господарські та інші споруди

У Харківській області за минулу добу, 6 жовтня, пожежники загасили 81 вогнище загоряння в природних екосистемах. Про це повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області на своєму сайті.

За даними рятувальників вогонь за добу знищив 120 гектарів сухостою, а також 1 гектар молодого соснового лісу. Крім того, полум'я добралося до приватних будівель. В результаті постраждали 2 сараї та 9 закинутих будівель.

"Один з найбільших пожеж сталася близько 14:00 біля села Симонівка Вовчанського району Харківської області. Там горіла суха трава, вогонь від якої перекинувся на лісовий хвойний масив, де знищив 1 га соснового молодняку", - повідомляють пожежники.

Вогонь гасили 12 бригад рятувальників. У них вийшло не допустити поширення пожежі на велику площу лісового масиву. На ліквідацію вогнища пішло чотири години.

У селі Смородьківка Куп'янського району горіло понад 9 га сухостійних. Вогонь перекинувся на 5 занедбаних будівель і знищив загальну площу в 750 кв.м. Рятувальники 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини гасили пожежу з 14:45 до 22:00.

Також 7 жовтня о 08:30 рятувальники 48-ї Державної пожежно-рятувальної частини локалізували пожежу на звалищі твердих побутових відходів в Люботині, яка палала там ще з 05 жовтня.

"Рятувальники нагадують, що легковажне ставлення до пожежної безпеки, примножене на небезпечні для екосистем погодні умови, у більшості випадків може призвести до катастрофічних наслідків, зокрема, й загибелі людей. А те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор – можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками", - нагадали в ДСНС.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові та області за 5 жовтня рятувальникам надійшло 94 повідомлення про пожежі сухостійних на відкритих територіях. Загальна площа цих пожеж склала понад 85,5 га. Переважна їх більшість відбувається через легкодумство громадян, попри численні застереження рятувальників, люди продовжують наводити порядок на своїх земельних ділянках і прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися