На Харківщині судитимуть "чорного лісоруба", який завдав шкоди майже на 400 тисяч гривень

За скоєння злочину чоловікові загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі

У Харківській області чоловік завдав шкоди Алісовскій сільській раді в сумі більше 364 тис. грн. Про це повідомили в прес-службі обласного "главку".

За відомостями поліції, слідчим Близнюківського відділення поліції здійснювалося досудове розслідування кримінального провадження, відкрите за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановили, що в травні житель Близнюківського району без спеціального дозволу на використання лісових ресурсів - лісорубного квитка або лісового квитка, направив своїх знайомих до захисного лісового насадження, розташованому неподалік від села Рижов Близнюківського району з метою вирубки дерев. Чоловіки не знали про незаконність вказаних робіт. За допомогою бензопил вони спиляли дерева породи акація, ясен і клен в кількості 94 штук.

Надалі зрубані дерева загальним обсягом 7,4054 кубічних метрів погрузили в вантажівки ЗІЛ і відвезли до місця проживання зловмисника. 30 липня зловмиснику було повідомлено про підозру у вчиненні злочину.
8 жовтня в відношенні підозрюваного в Близнюківський районний суд направлено обвинувальний висновок. За скоєння злочину чоловікові загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.

Читайте також: У Харківській області суд виніс вирок водієві, який збив чоловіка на інвалідному візку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися