Працівникам Харківських тепломереж винні грошей

У підприємства дефіцит кадрів на 30%

У КП "Харківські теплові мережі" спостерігається нестача персоналу та заборгованість із зарплати. Про це розповів директор підприємства Сергій Андрєєв, пише Суспільне.

"Режим роботи підприємства - сезонний. У нас основні доходи йдуть у нас в зимовий період, а в літній період у нас тільки подача гарячої води. І в літній період, це історично склалося, у нас виникають заборгованості по заробітній платі", - заявив Андрєєв.

Директор "ХТС" прив'язав заборгованість до постанови Кабміну, яке зобов'язало підприємство розраховуватися за газ в першу чергу.

"На сьогодні, підкреслю, це жовтень місяць, у нас є заборгованість по заробітній платі в розмірі одного місяця. Коштом дії постанови в літній період ми розрахувалися з НАК Нафтогаз на 400% в середньому. Це наша доля, яка повинна піти на виплату зарплати, вона перекочувала на виплати за газ ", - зазначив Андрєєв.

Погасити заборгованість "ХТС" хоче в найближчі місяці.

"Протягом жовтня-листопада ми погасимо заборгованість і вийдемо на стабільну виплату заробітної плати", - заявив директор підприємства.

За його словами, кошти від споживачів підприємство почне отримувати в грудні. Борг харків'ян перед "ХТС" досягає 2,9 млрд грн.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, по Харкову Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, переглянула тарифи на теплопостачання і затвердила нові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися