У Харкові судитимуть азіата, який підробляв Nike (фото)

Громадянин В'єтнаму буде виплачувати до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

У Харкові слідчі повідомили про підозру чоловікові, який незаконно використовували фірмові знаки Nike і інших відомих брендів. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Під час обшуків поліцейські вилучили фальсифіковану продукцію. За кількістю і підрахунками громадянин В'єтнаму завдав матеріальної шкоди на загальну суму понад 900 тисяч гривень.

В ході досудового розслідування встановлено, що зловмисник, не маючи ліцензії на використання і право продажу товарних знаків відомих спортивних брендів, з червня 2019 по 28 липня 2020 підпільно шив спортивний одяг з незаконним використанням фірмового найменування відомих брендів. За допомогою спеціального обладнання він накочувався знаки фірмового найменування.

Фальсифікований товар чоловік продавав на території ринку Харкова, де став його незаконно зберігати і пропонував для продажу за ціною нижче вартості виробника. Також зазначена продукція збувалася через гуртовий Інтернет-магазин і за допомогою поштового перевізника відправлялася споживачам по всій території України.

Згідно з висновками фахівців вилучену продукцію фальсифікована.

8 жовтня чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 3 тисяч до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Щодо спільників зловмисника матеріали виділені в окреме кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, харківська поліція після концерту Ірини Білик 5 жовтня у Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого почала розслідування щодо дотримання публікою карантинних норм.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися