У Харкові судитимуть фермерів, які насильно примушували людей до праці (фото)

Вербувальникам загрожує до 15 років в'язниці

Харківські слідчі закінчили досудове розслідування кримінального провадження стосовно фермерів, які вербували людей для трудової експлуатації. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Зараз встановлено 12 осіб, які постраждали від злочинної діяльності зловмисників. Їх дії кваліфіковані за ч. 2 і ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Зловмисники вербували осіб для примусової праці на власному господарстві. У травні під час обшуків із залученням співробітників Головного управління Держпраці в Харківській області, Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в Харківській області, Департаменту екології та природних ресурсів Харківської області та Департаменту соціального захисту населення ХОДА на території приватного фермерського господарства в селі Мала Рогань знайшли 9 людина, які піддавалися примусової праці, проживали в жахливих умовах і не отримували заробітну плату. Серед них три жінки, п'ятеро чоловіків і одна неповнолітня. На фермі працівники доглядали за більш ніж 80 головами великої рогатої худоби та за домашніми тваринами.

З санкції статті зловмисникам загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на Харківщині завершили досудове розслідування у справі проти злочинної групи, яка вкрала насіння соняшнику на 2,5 млн гривень. Поліційні встановили, що організована злочинна група, до складу якої входили директор державного підприємства та два керівники його підрозділів, протягом 2018 року шахрайським способом заволоділа насінням соняшнику загальною вагою 245 тонн, яке фермерські господарства передали на зберігання. Сума завданих підприємствам збитків склала 2,5 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися