У Харківській області кандидат від "Слуги народу" безкоштовно тестував людей на коронавірус

ОПОРА звернулася в поліцію із заявою про підкуп виборців

У Харківській області кандидат на посаду Дергачівського мера від "Слуги народу" Костянтин Жидков безкоштовно тестував імунноферментним аналізом (ІФА) на коронавірус. В ОПОРІ повідомляють, що звернулися в поліцію.

Директор КНП "Дергачівська центральна районна лікарня", кандидат в депутати Дергачівської міської ради від партії "Слуга Народу" Дмитро Дончак опубліковал текст: "З ініціативи та підтримки кандидата на посаду Дергачівського міського голови Жидкова Костянтина Сергійовича проводяться аналіз крові (ІФА-тест на коронавірус) ".

У публікаціях йдеться, що тести будуть робити в місті Дергачі, селі Цупівка, селищах Прудянка і Слатине.

На розміщених в мережі фотографіях зображені люди, які здають кров для проведення ІФА тест на коронавірус в спеціально обладнаному мініавтобусі, на якому розміщені наклейки з написом "Слуга народу", виконані в кольорах партії.

Крім цього, на фотографіях в Facebook 7 жовтня 2020 на селі Прудянка показаний Костянтин Жидков на тлі агітаційного напису "Об'єднана громада - єдина команда. За Жидкова "на автобусі у якого брали кров на аналіз.

"Жидков у своєму коментарі до повідомлення голови Дергачівської РДА Володимира Усова в мережі Фейсбук заявив, що оплачує тести зі своїх заощаджень і опублікував квитанцію. Представники ОПОРИ звернулися в поліцію для перевірки зазначених фактів про наявність в них ознак непрямого підкупу виборців", - йдеться в повідомленні Громадської мережі ОПОРА.

Кандидат в мери Дергачів коментувати ситуацію відмовили і кинув трубку, коли до нього зателефонували за поясненнями активісти.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, по Харкову і області до початку офіційної кампанії потенційні кандидати від різних політичних сил почали активно розміщувати свою рекламу в соціальній мережі Facebook. За інформацією організації на охоплення аудиторії та таргетинг розміщення політики витратили вже понад 30 тисяч доларів (~ 847 973 грн).
За даними ОПОРИ, яка проаналізувала соцмережі за період з 20 серпня по 20 вересня, рекламним лідером за станом тал чинний губернатор Харківської області Олексій Кучер. Тепер він збирається йти в мери Харкова. Сума витрат його офіційної сторінки за місяць перевищила 1 тис. дол. (~ 28270 грн).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися