Повірила телефонному шахраєві: жителька Харківщини втратила 9 тисяч доларів

Те, що її обдурили, потерпіла зрозуміла тільки через деякий час

Мешканка селища Барвінкове на Харківщині повірила телефонному шахраю і втратила дев'ять тисяч доларів. Про це повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

За даними відомства, все почалося з того, що жінці зателефонував чоловік, який представився поліцейським. Він повідомив, що її син потрапив у відділення поліції після ДТП, в якому збив дівчину. За словами шахрая, на лікування потерпілої терміново потрібні гроші. Перелякана жінка, не довго думаючи, погодилася віддати всі свої заощадження. І поки один зловмисник підтримував з нею зв'язок по телефону, його спільник приїхав до неї, а вона віддала йому 9 тис. доларів.

Отримавши гроші, шахрай змусив потерпілу написати розписку і повідомив, що вона повинна чекати зустрічі з сином біля відділення поліції. Те, що її обдурили, потерпіла зрозуміла тільки через деякий час. Вона негайно звернулася із заявою в правоохоронні органи.

Незабаром був затриманий підозрюваний в скоєнні злочину. За словами в. о. начальника управління Харківської обласної прокуратури Тетяни Сотникової, досудове розслідування встановило, що 28-річний безробітний громадянин з непогашеною і незнятої судимістю змовився з приятелем і пішов на обман.

Суд визнав його винним у шахрайстві, скоєному в великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 70, ч. 3 ст. 190 КК України), і засудив до 5 років позбавлення волі.

Читайте також: Главу Харківського окружного адмінсуду відсторонили від роботи.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися