Харківські рятувальники розповіли, скільки розмінували боєприпасів Другої світової

Піротехніки Харківщини знайшли майже півсотні вибухонебезпечних предметів

У Харківській області за минулу добу, 13 жовтня, піротехнічні групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Харківській області та Міжрегіонального центру гуманітарного та швидкого реагування ДСНС України провели роботи по обстеженню території області дна наявність вибухонебезпечних предметів Другої світової. Про це повідомляє ДСНС.

Роботи з розмінування велися в Зміївському, Балаклійському та Нововодолазькому районах області. Всього піротехніки знищили 41 боєприпас, з яких 10 артилерійських снарядів і 31 мінометна міна.

Піротехніки провели роз'яснювальні бесіди з місцевими жителями щодо дій у разі виявлення підозрілих предметів.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області в черговий раз звертається до громадян з проханням: в разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і відразу ж дзвонити телефоном 101 або 102.

У ДСНС нагадали, що при виявленні підозрілого предмета категорично забороняється пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкодити знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий або механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів і нагрівання.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Дергачівському районі, смт Печеніги (близько водосховища), Валківському районі (в поле), і Ізюмському районі (в лісі) сапери знищили 106 боєприпасів, з яких 4 артилерійські снаряди, 1 мінометна міна, 1 авіабомба та 100 одиниць боєприпасів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися