Харків і частина області потрапили до "червоної зони" карантину

Нове зонування передбачає ряд жорстких обмежувальних заходів

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила відправити Харків до "червоної зони" карантину. Також до "червоної зони" потрапила частина Харківської області. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 15 жовтня, на засіданні національної комісії з техногенної та екологічної безпеки, повідомили в ХОДА.

За інформацією відомства, до "червоної" зони потрапили: Харків, Люботин, Богодухівський, Лозівський та Первомайський райони області.
Нове зонування передбачає ряд жорстких обмежувальних заходів. Зокрема, в "червоній" зоні заборонена робота громадського транспорту, а також відвідування кінотеатрів і установ культури. Школярі і студенти повинні бути переведені на дистанційне навчання. Крім того, передбачено закриття установ побутового обслуговування населення (перукарні, пральні і т.д.). Усі обмеження "зеленої", "жовтої" та "помаранчевої" зон також залишаються в силі. Закриття закладів може бути як одномоментним, так і поступовим.

Раніше повідомлялося, що за станом на сьогоднішній день Харківська область - на другому місці за кількістю випадків COVID-19. Так, в регіоні коронавірусом захворіли 26913 осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися