Харків'янин вимагав у слідчого ДБР велику суму грошей (відео, фото)

У разі доведення провини зловмисникові загрожує до 10 років з конфіскацією

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали харків'янина, який вимагав зі слідчого ДБР і його знайомого $ 20 тисяч (~ 567 194 грн). Про це повідомляє пресслужба відомства.

Згідно з розслідуванням гроші двоє чоловіків повинні були віддати за нерозголошення особистої інформації, припинення проведення негласних слідчих (розшукових) дій щодо слідчого ДБР і за приховування отриманих відомостей від керівництва Державного бюро розслідувань.

16 жовтня 2020 слідчі ДБР провели операцію по затриманню в порядку ст. 208 КПК України.

"Зараз вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб і проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення інших осіб, причетних до скоєння кримінального злочину", - йдеться в повідомленні пресслужби ДБР.


У разі доведення провини за ч. 3 ст. 189 КК України затриманому загрожує від 5 до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше 2 вересня близько 4:00 старший консультант-експерт СБУ, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння в розважальному закладі, зробив три постріли зі спеціального засобу "ПМ-Т", в результаті чого 30-річний громадянин отримав кілька кульових поранень. Персонал закладу натиснув на тривожну кнопку і викликав поліцію, яка після виїзду на виклик передала справу ДБР.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися