Харківський телефонний шахрай виманив у людей більш мільйона

Зловмиснику загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією

У Харкові поліція затримала телефонного шахрая, який обманним способом виманив у довірливих громадян майже 1,5 мільйона гривень. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Поліційні затримали 30-річного харків'янина, який скоював злочини під виглядом лікаря.

"Зловмисник дзвонив потенційним жертвам на мобільний телефон і під приводом того, що їхні родичі потрапили в біду, а також із застосуванням інших шахрайських схем, виманював гроші на "лікування". Постраждалі, перебуваючи в стані афекту, передавали шахраєві чималі суми", - розповіли у відділі комунікації.

Чоловік виявився раніше судимий і 15 жовтня йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 і 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліціянти перевіряють причетність чоловіка до скоєння інших аналогічних кримінальних правопорушень.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові Київський районний суд виніс вирок пенсіонерці, яка зателефонувала з повідомленням про мінування НТУ "ХПІ" в поліцію. Обвинувачена - уродженка Донецької області, яка знаходиться на пенсії, близько 17:30 26 лютого 2020 з мобільного подзвонила в поліцію і заявила про те, що в НТУ "ХПІ" заклали вибуховий пристрій. Під час перевірки корпусу і території навчального закладу, яка тривала з 18:10 До 19.00, поліцаї ніяких вибухових пристроїв або речовин не знайшли.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися