У Харкові загубилися виборчі бюлетені відразу після виходу з друку

Поліція за фактом втрати документів для голосування відкрила кримінальне провадження за статтею про "незаконне використання виборчого бюлетеня"

На одній харківській книжковій фабриці недорахувалися бюлетенів, які їм замовила друкувати міська виборча комісія. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції розповіли, що 20 жовтня заступник керівника однієї з політичних партій повідомив їм про недостачу в бюлетенях.

При передачі готових документів перевірники виявили їх нестачу. За даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 158-1 КК України ("незаконне використання виборчого бюлетеня"). Санкція передбачає до 2 років в'язниці.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області житель села Безруки Дергачівського району знайшов у себе в поштовій скриньці дев'ять запрошень на місцеві вибори. Чоловік знайшов офіційні документи у себе за адресою ще в понеділок, 19 жовтня і відразу звернувся в правоохоронні органи. Серед запрошень тільки одне було на його ім'я. Решта були виписані на невідомих осіб. Уже 20 жовтня слідчі Дергачівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися