Справа про втрачені бюлетені у Харкові: поліція почала кримінальне провадження (відео)

Правоохоронці нарахували понад 5 тисяч зниклих документів для голосування

Харківська поліція почала кримінальне провадження за зниклими після друкарні бюлетеням. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції розповіли, що заявив про зникнення бюлетенів 20 жовтня заступник голови однієї з політичних партій. Їх було 6 тисяч штук.

Крім того, відомо, що в той же день бюлетені додатково надрукували та передали в Слобідській районної ТВК. Випускала бланки для голосування одна з харківських книжкових фабрик.

"Як пояснили представники книжкової фабрики, нестача бюлетенів виникла через збій в роботі обладнання. В цей час недостатня кількість бюлетенів виготовлена додатково і передано в територіальній виборчій комісії ", - розповіла заступник начальника - начальника слідчого відділу Слобідського відділу поліції Тетяна Проуторова.


Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більш ніж один раз, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 2 років в'язниці.

Ведеться досудове розслідування. Всі обставини уточнюються.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області житель села Безруки Дергачівського району знайшов у себе в поштовій скриньці дев'ять запрошень на місцеві вибориЧоловік знайшов офіційні документи у себе за адресою ще в понеділок, 19 жовтня і відразу звернувся в правоохоронні органи. Серед запрошень тільки одне було на його ім'я. Решта були виписані на невідомих осіб. Уже 20 жовтня слідчі Дергачівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися