Харківський суд не посадив американця, який збив 18-річного юнака на смерть

У потерпілої сторони немає претензій до обвинуваченого

Київський суд Харкова відпустив на волі громадянина США, який взимку на вулиці Академіка Павлова на смерть збив 18-річного юнака. Про це сказано в матеріалах Єдиного реєстру судових рішень.

У матеріалах кримінального провадження сказано, що фігурант повністю визнав свою провину і відшкодував збитки родині загиблого. Потерпілі на оголошення вироку не прийшли, але в письмовій формі попросили залишити їх позови без розгляду, а обвинуваченому вибрати покарання, яке не пов'язане з позбавленням волі. В результаті іноземець визнаний винним за статтею 286 КК України ("порушення правил дорожнього руху") і засуджений до трьох років умовно.

Нагадаємо, 23 січня біля "Радмір" автомобіль Infiniti з американськими номерами збив молоду людину. Потерпілий помер на місці події. Як з'ясувалося пізніше, за кермом іномарки перебував 35-річний громадянин США. Через кілька днів в мережі з'явилося запис, на якій чітко видно, що іномарка в момент зіткнення їхала на жовтий. Незабаром підозрюваний вийшов під заставу в 168 тисяч гривень.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 25 січня суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави та наклав арешт на його автомобіль.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися