Главу Харківського окружного адмінсуду після хабара залишили на посаді

Доводи сторони звинувачення мали абстрактний характер, так слідчий суддя визнала їх недостатніми для усунення з посади

Голови Харківського окружного адміністративного суду після отримання хабаря все одно залишили на займаній посаді. Про це повідомляє Вищий антикорупційний суд на своїй сторінці в Facebook.

Суддя не задовольнила клопотання детектива НАБУ і відмовила в усуненні з посади. Вона так вирішила через те, що приведені стороною обвинувачення аргументи були недостатніми для усунення підозрюваного від адміністративної посади голови суду.

"Так, заявлений ризик знищення судової справи, за вирішення якої, за версією обвинувачення, надавалася неправомірна вигода, спростований тим, що детективи вже отримали у розпорядження копії цієї справи. Ризик впливу на заявника в цьому кримінальному провадженні також не став визначальним, адже цей ризик вже нівельований при застосуванні запобіжного заходу шляхом встановлення обов’язку підозрюваної не спілкуватися з заявником. Інші доводи сторони обвинувачення мали абстрактний характер, тому слідчий суддя визнала їх недостатніми для відсторонення від посади", - йдеться в публікації Вищого антикорупційного суду.

В органі судової влади уточнили, що рішення не є остаточним і може бути переглянуте в апеляційному порядку.


Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 КК України. За версією слідства, вона чинила тиск на одного з суддів Харківського окружного адміністративного суду, щоб останній прийняв рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії. Для того, щоб суддя виніс "правильне" рішення, підозрювана передала йому $ 3 тисячі.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися