У Харкові група невідомих напала на співробітників СБУ і ДФС під час обшуку в супермаркеті

У разі доведення провини зловмисникам загрожує до 14 років в'язниці

У Харкові невідомі чоловіки "кавказької зовнішності" напали на співробітників СБУ і ДФС під час обшуку на території супермаркету. Про це сказано в постанові Фрунзенського районного суду.

З матеріалу відомо, що Немишлянський відділ поліції розслідує напад невідомих на працівників СБУ та ДФС при виконанні ними службових обов'язків. Провадження відкрито за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Потерпілий у справі вказано, як оперуповноважений СБУ. 3 вересня 2020 його залучили до обшуку разом з працівниками ДФС в рамках судових постанов Шевченківського районного суду Києва на території супермаркету "Клас" на Московському проспекті, 259.

Близько 21:30 - 21:45 правоохоронці підійшли до чергового складу, під наглядом поліції зрізали навісний замок і почали проводити обшук. Через годину в приміщення приїхали сірий Lexus LX і червоний Bentley, з яких вийшли не менше шести чоловіків "кавказької зовнішності". Останні поводились агресивно. Один з чоловіків вдарив працівника СБУ в обличчя.

Працівник ДФС своєю чергою додав, що обшуки проводилися в рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту підакцизних товарів. Під час конфлікту один з нападників двічі вдарив його долонею по обличчю.

Автомобіль Lexus в кримінальному провадженні використовується як речовий доказ, його власник так і не з'явився. Його викликали кілька разів для проведення слідчих дій.

У зв'язку з цим слідчий звернувся до суду з клопотанням про здійснення приводу чоловіки, однак суд вирішив, що останній був неправильно інформований про виклик на слідчі дії, тому клопотання не задовольнив.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, СБУ в Харківській області відкрила новий сервіс для громадян. Нова "гаряча лінія" працюватиме для двох месенджерів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися