У Харкові біля майбутньої дороги через "Барабашово" на журналістів напали невідомі

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності

У Харкові біля Торгового центру "Барабашово" група міцно складених молодих людей не дали знімати журналістам сюжет і намагалися вибити у них з рук камери та смартфони. Про це розповіли у відділі комунікації ГУ НП в Харківській області.

Правоохоронці вже порушили кримінальне провадження за фактом перешкоджання діяльності журналістів.

На цей час відомо, що 30 жовтня о 16:45 в Київський відділ поліції написала заяву журналістка регіонального відділу телеканалу "112 Україна". Вона розповіла, що разом зі своєю та іншими знімальними групами представники ЗМІ приїхали на парковання, яка знаходиться біля супермаркету по вулиці Шевченка. Преса приїхала туди для того, щоб показати будівництво дороги.

Журналісти стояли у вільній від огорожі зоні, на них були надіті кепки і жилети з написом "Преса" і бейджики.

"В цей час до знімальних груп підбігли близько десятка молодиків і поштовхами відтіснили групу журналістів у бік супермаркету. Журналісти показали редакційні посвідчення, повідомили про здійснення професійної діяльності, але група чоловіків почала виштовхувати представників ЗМІ з місця проведення відеозйомки", - розповіли в поліції.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння вказаного злочину і їх затримання.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харківська міська рада прийняла звернення до Офісу Президента України, прокуратурі Харківської області, Головному управлінню Національної поліції в Харківській області, Управлінню СБУ в Харківській області та Територіальному управлінню Державного бюро розслідувань. У документі депутати звернулися до відомств з проханням втрутитися в ситуацію навколо земельних ділянок комунальної власності, на яких довгий час з порушенням законодавства велася діяльність торгового центру "Барабашово".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися