У ХОДА розповіли про проблеми з опаленням по області та озвучили терміни їх усунення

Все ще повністю не обігріваються три міста та одна ОТГ

Опалення дали ще не всім лікарням, школам і садкам. Житлові будинки обігріваються на 86%. Про це на брифінгу 3 листопада заявив директор обласного Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Дмитро Мирний, пише Суспільне.

У Харківській області заробили 743 з 795 котелень. Проблеми з опаленням спостерігаються в містах Первомайський, Куп'янськ, Красноград і Чкаловській громаді.

У Первомайському призначили графік погашення заборгованості, після обіду 3 листопада "Харківгаз" почне пуск газу в котельнях міста. У Краснограді пуск газу вже почали.

"На сьогодні там вже на 80% розпочата подача опалення, і до кінця дня планується повністю запустити опалення", - розповів Мирний.

Первомайський та Красноград повинні бути з теплом до 4 листопада.

У Чкаловській об'єднаній територіальній громаді через зламання в котельні немає опалення в школі та дитячому садку в селі Іванівка. Відремонтувати несправність повинні до 6 листопада.

"Для підключення трьох котелень, які опалюють житлові масиви, не вистачає документу ДАБІ, який сьогодні-завтра повинен у нас бути, щоб запустили ці котельні", - додав Мирний.

Через неукладеним договорів не працюють шість котелень в Куп'янську. Розпочати роботи на чотирьох з них планується 4 листопада.

"Через відмову укладати договори між НАК "Нафтогаз Україна" з КП "ОІТЦ" і КП "Куп'янськтеплоенерго" на постачання природного газу, прийняли рішення запускати котельні через трейдерського постачальника газу. Таким чином підключається котельня у смт Ківшарівка, і для увімкнення опалення житлового фону подали в Антимонопольний комітет заяву для вирішення питання укладання договорів із НАК "Нафтогаз". По Куп'янському району працівники "Харківгазу" мають розпломбувати котельні орієнтовно 4 листопада", - зазначив Мирний.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, у зв'язку з затримкою опалювального сезону в місті Первомайський і швидким поширенням коронавірусної інфекції з 2 листопада учні 1-11 класів шкільних і позашкільних установ міста переходять на дистанційне навчання. Дошкільні заклади міста продовжують працювати в режимі адаптивного карантину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися