На Харківщині розкладають вакцину проти сказу

Приманка безпечна для людей і тварин, однак руками приманку просять не брати

На території Харківщини фахівці розкладуть пероральну вакцину для імунізації диких тварин проти сказу. Про це розповіли в Держпродспоживслужбі.

За даними відомства з 3 листопада на території районів Харківської області, де не проводилася закладка авіацією, триває кампанія з наземного розподілу пероральної вакцини для імунізації диких тварин проти сказу.

Наземне розподіл проводиться на території Балаклійського, Барвінківського, Близнюківського, Борівського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дворічанського, Дергачівського, Ізюмського, Куп'янського, Лозівського, Печенізького, Харківського, Чугуївського, Шевченківського районів.

У Держпродспоживслужбі відзначають, що приманка виготовлена з м'ясо-кісткового борошна, в середині желеобразная капсула з вакциною проти сказу. Має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку. Вона безпечна для людей і тварин, однак руками приманку просять не брати і перекладати з місця на місце її не треба.

Такі заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, які є природним джерелом збудника сказу.

Читайте також: На Харківщині браконьєри виловили понад 300 кілограм риби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися