У Харківській області перестануть виробляти цукор

Вирощування цукрових буряків сильно ускладнилося через погодні умови

У Харківській області агропромисловий холдинг зі столиці "Астарта-Київ" виставив на продаж два своїх підприємства з виробництва цукру. Про це повідомив генеральний директор "Астарти" Віктор Іванчик в інтерв'ю НВ.

Він розповів, що компанії минулого року в Харківській області довелося зупинити роботу "Савинського цукрового заводу", а в цьому на паузу став Новоіванівський завод. Співвласник підприємства назвав причини.

"Причина - навколо цих підприємств не вирощують цукровий буряк. Через погодні умови. Харківська область - одна з областей, де посуха відчувається найбільш гостро", - зазначив Іванчик.

Він додав, що заводи виставляють на продаж. Підприємець не озвучив умови майбутньої угоди.

"Це ринкові умови, я не хотів би вдаватися в ці деталі. Коли буде проведена операція, ринок про це дізнається", - заявив Віктор Іванчик і не виключив продаж активів до кінця року.

Довідка "Коментарів": "Астарта" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, потужності якого знаходяться в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу включені вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. Га і молочні ферми.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харківській області Валківський районний суд оголосив вирок двом чоловікам, які влітку 2019 року здійснили спробу рейдерського захоплення агрофірми" Маяк "у Валківському районі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися