У Харкові невідомі обстріляли консульство Азербайджану (ОНОВЛЕНО)

Поліція Харкова веде розслідування по обстрілу консульства Азербайджану

У Харкові вночі з 6 по 7 листопада невідомі обстріляли консульство Азербайджану. Про це повідомили в пресслужбі консульства.

Близько 2 години 30 хвилин кілька разів вистрілили у двері та вікна консульства Азербайджанської Республіки в м. Харків за адресою вул. Ярослава Мудрого, 7. На щастя в будівлі нікого не було.

"Камери відеоспостереження зафіксували двох молодих людей зі зброєю в руках, яка нагадує пістолет з глушником. Порушено кримінальну справу. Поліцейські Київського мікрорайону міста Харкова ведуть розслідування ", - йдеться в повідомленні.

МЗС засуджує обстріл консульства Азербайджану в Харкові:

"Рішуче засуджуємо здійснений невідомими особами обстріл приміщення Почесного консульства Азербайджанської Республіки в м. Харків. Правоохоронні органи вже розпочали необхідні слідчі дії", - розповіла прессекретар Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко.

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. Після інциденту консульства Азербайджану і Вірменії взяли під цілодобову охорону поліції.

"Поліція зробить все для того, аби затримати осіб, причетних до цього зухвалого злочину, та спрямовує свої зусилля, щоб не допустити міжетнічних конфліктів на території нашої держави. Всі офіційні представництва Азербайджану та Вірменії найближчим часом будуть взяті  під охорону поліції. Закликаємо всіх, а особливо представників діаспори, громадян обох держав, котрі перебувають на території України, до терпимості та толерантного ставлення один до одного", - наголосив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Нагадаємо, 30 жовтня, глави МЗС Вірменії та Азербайджану почали переговори в Женеві щодо Нагірного Карабаху. Переговори щодо Карабаху тривали 6 годин. Крім того, міністри провели окремі зустрічі зі співголовами Мінської групи Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ), які знову закликали сторони конфлікту виконати раніше досягнуті ними угоди.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися