У Харкові силовики викрили патрульних, які взяли хабар через мобільний додаток

Силовикам загрожує до 10 років позбавлення волі

У Харкові судитимуть двох співробітників патрульної поліції, які взяли хабар за допомогою мобільного додатку, передають у відділі комунікацій прокуратури Харківської області.

Відомо, що 19 лютого силовики повідомили про підозру, двом патрульним поліцейським, які отримали хабар за не складання протоколу про адміністративне правопорушення за фактом ДТП (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними силовиків, 21 січня під час несення служби "копи" отримали повідомлення зі служби "102" про те, що жінка, яка перебувала за кермом автомобіля "Nissan X-Trail", не впоралася з керуванням і з'їхала в кювет.

"Коли патрульні прибули на місце аварії, водій повідомила їм, що вже подзвонила в службу 102 і скасувала виклик співробітників поліції", - розповіли в обласній прокуратурі.

Незважаючи на це, 28-річний старший лейтенант і 25-річна сержант поліції вирішили скласти протокол про адміністративне правопорушення. Вони повідомили власниці "Nissan", що в разі складання протоколу їй доведеться заплатити штраф, і вона буде позбавлена права керувати автомобілем.

"Патрульні запросили жінку сісти в їхній службовий автомобіль, де передали їй бланки для заповнення та запропонували їй не складати протокол про адміністративне правопорушення за фактом ДТП. За це водій "Nissan" повинна була заплатити дві тисячі гривень в цей же день. Жінка відповіла, що не має при собі такої суми готівкою, а гроші є тільки на банківській картці. Патрульні запропонували скористатися мобільним додатком, і жінка здійснила платіж на особисту картку сержанта поліції", - зазначили в прокуратурі.

Отримавши хабар, поліцейські склали рапорт, що ДТП не виявлено, на телефонні дзвінки ніхто не відповідав, за написанням заяви ніхто не звертався, і на обстеженій території ознаки аварії відсутні.

"Підозрюваним співробітникам патрульної поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", - зазначили в прокуратурі Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харківська "ріелтор", яку підозрюють у пограбуванні клієнтів, чекатиме суду під вартою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися