У Харкові двоє співробітників вишу вимагали гроші в іноземної студентки (фото)

Фігурантам загрожує до 10 років з конфіскацією

У Харківський суд відправили обвинувальний висновок у відношенні директора центру по роботі з іноземними студентами і його спільника за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков розповів, що чиновник одного з вищих навчальних закладів працював директором центру по роботі з іноземними студентами та вступив у змову зі своїм знайомим для одержання неправомірної вигоди.

Він пообіцяв студентці 4 курсу, громадянці Королівства Марокко, що може забезпечити їй здачу іспитів з академічної заборгованості за 1 тисячу доларів (~28184 грн). Чоловік вимагав, щоб дівчина передала гроші його спільникові. При цьому чиновник пригрозив, що в разі відмови студентка не складе самостійно іспити, її відрахують з вишу і депортують з території України.

19 вересня 2019, спільно зі слідчими поліції та співробітниками УСБУ, після отримання другого траншу в розмірі $ 500 директора центру та його спільник затримали в порядку ст. 208 КПК України. У той же день їм повідомили про підозру.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна", - додали в прокуратурі.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, ректора одного з вищих навчальних закладів Харкова викрили у хабарі. Правоохоронці встановили, що керівники університету, використовуючи своє службове становище, вимагали від приватного підприємця 300 тисяч грн за укладення договору оренди приміщень, що знаходяться на балансі вишу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України. Відносно ректора в суді вже розглядається відповідний звинувачувальний акт.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися