У Харкові можуть закрити єдиний інститут з підготовки чиновників

Навчальний заклад передають на баланс Міністерства освіти й далі можуть зробити філією Києва

Харківський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України віддають в підпорядкування Міністерству освіти і науки. Про це стало відомо з відео з пресконференції в УНІАН.


Виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет запропонував зробити Інститут частиною Київського нацуніверситету ім. Тараса Шевченка. Колектив Академії просить віддати їх в підпорядкування Кабінету міністрів і залишити самостійним закладом.

Як відомо, 5 листопада 2020 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про впорядкування використання об'єктів державної власності, які перебувають в управлінні Державного управління справами".

Згідно з цим документом, Національну академію державного управління при Президентові України (включає Харківський, Дніпропетровський, Львівський і Одеський регіональні інститути) повинні передати в управління Міністерства освіти та науки України.

При цьому є побоювання, що Нацакадемія перестане існувати як окремий заклад освіти. Співробітники навчального закладу заявляють, що таке рішення може розформувати спеціалізований заклад освіти для підготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців і поставити під загрозу підготовку кадрів і реформування державного управління в Україні в цілому.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харківський суд відправили обвинувальний висновок у відношенні директора центру по роботі з іноземними студентами і його спільника за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися