Харківські рятувальники розповіли, скільки знешкодили боєприпасів (фото)

Роботи з розмінування велися на території Харківського та Зміївського районів області

За минулу добу, 16 листопада, піротехнічні групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Харківській області проводили розмінувальні роботи по області. Про це повідомляє сайт відомства.

Також в знешкодженні боєприпасів брав участь Міжрегіональний центр гуманітарного та швидкого реагування ДСНС України. Обидва відомства спільно провели роботи по обстеженню території області для виявлення, вилучення і знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулої війни. Роботи з розмінування велися на території Харківського та Зміївського районів області.

Всього рятувальники знайшли 40 боєприпасів, з яких 3 артснаряди різного калібру і 37 мінометних мін калібру 50 мм. Всі небезпечні знахідки вони вивезли на спеціальну підривний майданчик і знищили шляхом підриву.

Піротехніки ДСНС на місці проведення піротехнічних робіт з місцевими жителями проводили роз'яснювальні бесіди щодо дій у разі виявлення підозрілих предметів.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області в черговий раз звертається до громадян з проханням: в разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і відразу ж дзвонити за телефоном 101 або 102.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Козачій Лопані Дергачівського району Харківської області піротехніки ДСНС розмінували понад 30 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Піротехніки ДСНС досліджували місце знахідки на околиці селища. Поклади боєприпасів знаходилися на відстані до кілометра від житлових будинків. Всього піротехніки знайшли 34 боєприпасів, серед яких 20 артснарядів діаметром 50 мм, 3 снаряди діаметром 75 мм, 3 - діаметром 37 мм, а також 7 ручних німецьких гранат М-39 і 1 підстовбурну гранату.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися