Метал замість золота і фальшиві підписи: в Харкові судять касирку ломбарду

Харків'янці загрожує до восьми років тюремного ув'язнення

Харківська місцева прокуратура №2 відправила в суд звинувачення щодо колишньої працівниці одного з міських ломбардів за шахрайство і ряд інших злочинів. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Висновок направлено за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим повторно, і складання посадовою особою свідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков розповів, що досудове розслідування встановило, що касир-експерт одного з ломбардів Харкова, починаючи з лютого 2020 року, підробляла договору про надання фінансового кредиту від імені клієнтів і прикріплювала до них вироби з недорогоцінного металу під виглядом виробів з дорогоцінних металів. Жінка навмисне заповнювала свідомо неправдиві відомості про кредит, після чого підробляла підписи клієнтів ломбарду.

"Маючи доступ до грошових коштів, які знаходилися в касі ломбарду, обвинувачена заволоділа понад 135 тис. грн", - уточнили в прокуратурі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові поліція затримала телефонного шахрая, який обманним способом виманив у довірливих громадян майже 1,5 мільйона гривень. Поліційні затримали 30-річного харків'янина, який скоював злочини під виглядом лікаря. "Зловмисник дзвонив потенційним жертвам на мобільний телефон і під приводом того, що їхні родичі потрапили в біду, а також із застосуванням інших шахрайських схем, виманював гроші на "лікування". Постраждалі, перебуваючи в стані афекту, передавали шахраєві чималі суми", - розповіли у відділі комунікації ГУ НП в Харківській області.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися