На Харківському плитковому заводі обшуки: підозрюється в зв'язку з Кримом

Керівництво підприємства заперечує зв'язок з окупованих півостровом

На Харківському плитковому заводі пройшли обшуки, які провели співробітники СБУ. Про це повідомляє Федерація роботодавців України (ФРУ).

На сайті організації повідомляється, що причиною обшуків стала постанова суду в рамках кримінального провадження про транспортування плитки харківського заводу на територію окупованого Криму через Керченський міст. Слідчі дії велися вдень 18 листопада в головному офісі підприємства Києві.

"Атака на Golden Tile (торгова компанія) - це спроба тиску на соціально відповідальний бізнес", - заявив глава наглядової ради Харківського плиткового заводу Валентин Шеветовський.

Він зазначив, ХПЗ поставляє плитку в 28 країн світу, і запевнив, що до Криму через Керченський міст постачань не було.

На офіційному сайті поки СБУ відсутня інформація про слідчі дії на ХПЗ.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харківська місцева прокуратура №3 оголосила про закінчення попереднього розслідування в кримінальному провадженні щодо двох посадових осіб ДП" Завод "Електроважмаш". Двох колишніх начальників підприємства звинувачують в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), а також одному із заступників вищого керівництва - в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися