Через сказ кота у частині Харкова оголосили карантин

Карантин ввели в частині Основ’янського району Харкова

У Харкові домашній кіт покусав двох жінок. Виявилося, що тварина хворіла на сказ. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі міської ради Харкова.

Інцидент стався в одному з приватних домоволодінь по в'їзду Ціолковського у Основ’янському районі міста. Кіт кілька разів вкусив власницю, а потім напав на жінку, яка проходила повз будинок. Виявилося, що тварина була хвора на сказ. Як з’ясувалося, кіт захворів ще на початку лютого. Проте його не лікували.

Жінка, яку покусав кіт, одразу звернулася до лікарні. Туди ж через кілька днів прийшла і господиня хворої тварини. Наразі жінки перебувають у медичному закладі на лікуванні.

Кіт помер. Лабораторні дослідження підтвердили у тварини діагноз "сказ".

Згідно з рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, з 20 лютого встановлено карантин в частині Основ'янського району, обмеженій Сімферопольським шосе, річкою Уди, вулицями Осиповського, Надборною, в'їздом Зміївським, вулицею Моршанською і в'їздом Ціолковського.

Співробітники ветеринарної медицини обходять будинки і двори для виявлення хворих тварин та вакцинують здорових.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області ротвейлер напав на 4-річного хлопчика. Медики, які приїхали на виклик, не змогли врятувати дитину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися