Поліція Харківської області почала розслідування щодо масового отруєння школярів

На цей час на погане самопочуття поскаржилося вже 43 людини, серед них є учні молодших класів

Поліція почала розслідування кримінальне провадження за фактом отруєння учнів ліцею в Дергачах. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

"Слідчі кваліфікували подію як порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь (ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України). Повідомлень про звернення та госпіталізації дітей до медичних установ в поліцію не надходило", - пишуть в поліції.

На ранок 20 листопада на погане самопочуття поки скаржаться 43 людини, в тому числі один учитель. Всі отруєні - діти з різних класів також є учні початкової школи.

До 23 листопада їдальня в ліцеї не працює, пише Суспільне з посиланням на заступника директора обласного департаменту освіти Володимир Ігнатьєв. Учні початкових класів 20 листопада йдуть на дистанційне навчання. Середня та старша школи поки здобувають освіту у звичайному режимі.

Нагадаємо, 18 листопада, було 28 хворих, 19 листопада їх було вже 37. Серед вчителів і персоналу хворих поки немає.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в ГУ Держпродспоживслужби повідомили, що при обстеженні закладу виявлено порушення вимог санітарного законодавства: не узгоджені перспективне двотижневе меню, перелік постачальників харчових продуктів і продовольчої сировини тощо. За виявлені порушення на директора ліцею складено протокол про порушення санітарних норм.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися