На Харківщині поліцейські змінили дані в системі Нацполіціі, щоб допомогти злочинцеві

Громадянина повинні були позбавити прав, але поліцейські допомогли уникнути йому покарання

У Харківській області судитимуть двох поліцейських, які змінили дані в програмному комплексі "Інформаційний портал Національної поліції України", щоб укрити злочинця. Про це повідомили в прокуратурі області.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що старший інспектор відділу супроводження інтегрованої інформаційно-пошукової системи Управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУНП в Харківській області та вже колишній інспектор відділу адміністративної практики УПП в Харківській області, вступивши в змову, несанкціоновано змінили інформацію, яка обробляється в програмному комплексі Нацполіціі ", - повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олександр Цімбалістенко.

Відзначається, що співробітниця поліції дала доступ до підсистеми "Адмінпрактика" п'ятьом користувачам. Інший поліцейський в даному програмному комплексі вніс зміни щодо винності громадянина, який п'яний сів за кермо. Неправомірні дії зазначених поліцейських дозволили водієві, яка вчинила адміністративне правопорушення, уникнути заборони на керування транспортним засобом. Тепер зловмисникам загрожує від трьох до шести років позбавлення волі та позбавлення права до 3 років займати відповідні посади.

Нагадаємо, в Харківській області затримали чоловіка, якого розшукували 4 роки за підозрою в зґвалтуванні.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися