Викрадали бази даних конкурентів: кіберполіція затримала двох харків'ян

Зловмисникам загрожує до шести років ув'язнення

Кіберполіція затримала двох харків'ян, які викрадали бази даних конкурентів. Про це розповіли у відділі комунікацій Нацполиции в Харківській області.

Згідно з повідомленням, працівники кіберполіції спільно зі слідчими харківської поліції встановили, що до протиправної діяльності причетні двоє 31-річних жителів Харківської області.

"За допомогою активного сканування сайту на вразливість з використанням спеціалізованого програмного забезпечення і засобів анонімізації, фігуранти здійснювали несанкціоновані втручання в роботу сайтів конкурентів і отримували доступ до баз даних", - розповіли поліцейські.

Правоохоронці провели обшук у фігурантів, в результаті яких вилучили мобільні телефони і комп'ютерну техніку. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про оголошення чоловікам підозр. Фігурантам загрожує до шести років ув'язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 20 лютого до правоохоронців звернулася мешканка Немишлянського району та повідомила, що коли повернулася додому, виявила у квартирі невідомого. Побачивши заявницю, зловмисник розпилив газовий балончик їй в обличчя і вибіг із приміщення. Жінка виявила відсутність ювелірних виробів. Читайте за посиланням.



Джерело: https://hk.npu.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися