У Харкові судитимуть співробітників "Укрзалізниці" за розкрадання в особливо великих розмірах

Співробітники Південної залізниці викрали палива на кілька сотень тисяч гривень

У Харкові слідчі Основ'янського відділу поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 5 провели досудове розслідування кримінального провадження, відкритого 31 березня 2020 за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем Кримінального кодексу України. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції розповіли, що посадові особи виробничого підрозділу регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця" підробляли дані в офіційних документах з 01.11.2019 по 31.03.2020. В результаті вони вкрали понад 13 тисяч літрів бензину марки А-95, А-92 і 10 тисяч літрів газу, який їм видавали для заправки легкових автомобілів на загальну суму понад 400 тисяч гривень.

16 жовтня 2020 56-річному старшому електромеханіку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

30 листопада кримінальне провадження відправили до суду з обвинувальним актом.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові поліція затримала телефонного шахрая, який обманним способом виманив у довірливих громадян майже 1,5 мільйона гривень. Поліційні затримали 30-річного харків'янина, який скоював злочини під виглядом лікаря. "Зловмисник дзвонив потенційним жертвам на мобільний телефон і під приводом того, що їхні родичі потрапили в біду, а також із застосуванням інших шахрайських схем, виманював гроші на "лікування". Постраждалі, перебуваючи в стані афекту, передавали шахраєві чималі суми", - розповіли у відділі комунікації ГУ НП в Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися