Найгірше платять за газ харків'яни з субсидіями і пільговики

Боржників можуть позбавити субсидії або пільги через заборгованість, що перевищує 340 гривень

У січні 2020 року 10% харків'ян вчасно не розрахувалися за спожитий газ. Більшу частину неплатників склали субсидианты і пільговики. Про це розповіли у відділі комунікацій ТОВ "Харківгаз збут".

При цьому наголошується, що більшість харків'ян оплатили послугу вчасно - 90%. У "Харківгаз збуті" також нагадали, що за рахунок монетизації субсидій та пільг платежі за спожитий природний газ нараховуються у повному обсязі. Пільга спрямовується на оплату послуг газопостачання і, якщо споживач витрачає її не за призначенням, у нього виникає борг.

У компанії просять усіх боржників оплатити послугу газопостачання і зазначають: щомісячно "Харківгаз збут" надсилає списки боржників в управління соціального захисту населення. Останнє може позбавити субсидії або пільги через борги за газ більше 340 гривень.

Область увійшла в трійку лідерів по боргах за газ, опалення і гарячу воду, холодну воду і водовідведення і вивезення сміття за підсумками 2019 року. Трохи краще йдуть справи з боргами по квартплаті. До кінця 2019 року населення Харківської області заборгувало за комунальні послуги 7 053 368 900 гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що населення Харківської області скоротилося.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися