У Харкові чиновник, якого зловили на хабарі, намагався купити прокурора

У Харкові корупціонер намагався купити прокурора

У Харкові СБУ затримали чиновника, який хотів купити свою справу у прокурора за 3 тисячі доларів. Про це повідомив керівник пресцентру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

"Служба безпеки України викрила і затримала одного з керівників Харківської регіональної лабораторії Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, який пропонував хабар прокурору".

Також Абдула зазначив, що чоловік вже був фігурантом кримінального виробництва за одержання неправомірної вигоди. За закриття даної справи чиновник і пропонував хабар. Співробітники СБУ затримали зловмисника під час передачі прокурору через посередника усієї суми хабаря.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення затриманому чиновнику про підозру за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Харкові бізнесмен разом з чиновником привласнили собі майже три мільйони гривень. Встановлено, що колишній директор комунального підприємства "Харківжілбуд" і колишній директор приватного підприємства вступили в змову. Директор КП переказував кошти на ремонт житлових будинків на рахунку приватної фірми, але за фактом роботи робили працівники підлеглого йому комунального підприємства. Приватна фірма виробляла роботи тільки за документами.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися