Харківській школярці винесли вирок за "мінування" поліції

11-класниця уклала з прокурором угоду про визнання провини

Ленінський районний суд Харкова оголосив вирок у справі про "мінування" будівлі поліційного управління на вулиці Ярославській 1/29. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Інцидент трапився 18 травня цього року. Учениця школи №37 звернулася на гарячу лінію "102" із заявою, що в будівлі поліції заміновано. В результаті роботу кількох підрозділів поліції тимчасово зупинили. Кінологи та вибухотехніки обстежили всі приміщення загальною площею 700 кв. м, але так і не виявили вибухонебезпечних речовин.

В адміністрації школи та ювенальної превенції розповіли, що раніше до дівчинки не було претензій. Судово-медична експертиза визначила, що у школярки є легке психічний розлад. Правда, надходила вона усвідомлено і контролювала свої дії.

В ході судового розгляду 11-класниця пішла на угоду з прокурором і визнала провину. За неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян харків'янці дали два роки позбавлення волі з роком умовно. Зараз рішення ще не набуло чинності і його можна оскаржити в апеляції.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові Київський районний суд виніс вирок пенсіонерці, яка зателефонувала з повідомленням про мінування НТУ "ХПІ" в поліцію. Обвинувачена - уродженка Донецької області, яка знаходиться на пенсії, близько 17:30 26 лютого 2020 з мобільного подзвонила в поліцію і заявила про те, що в НТУ "ХПІ" заклали вибуховий пристрій. Під час перевірки корпусу і території навчального закладу, яка тривала з 18:10 До 19.00, поліцаї ніяких вибухових пристроїв або речовин не знайшли.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися