Харківський СБУшник створив банду, яка вимагала гроші у наркоманів

Харківський СБУшник очолив злочинне угруповання

Харківський СБУшник вирішив підзаробити для чого створив злочинне угрупування, яке займалося здирництвом, застосовуючи насильство. Про це повідомили в Госбюро розслідувань.

"Так, у травні 2019 року, знаючи, що в одній із лісосмуг Харкова знаходиться так звана "закладка", 6 членів групи влаштували засідку. Коли ж до вказаного місця підійшов громадянин і забрав речовину, його почали бити. Погрожуючи фізичною розправою та кримінальною відповідальність вимагали 100 000 грн. Через те, що вказаної суми потерпілий не мав, наступного дня його відвезли до нотаріуса, де засвідчили фіктивний договір позики на 100 000 грн", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що це не перша "справа" банди. Раніше вони влаштували засідку за такою ж схемою і вимагали у жертви три тисячі доларів. Потерпілий заплатив 57 тисяч гривень.

СБУшники повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального Кодексу України (вимагання чужого майна з погрозою насильства, здійсненого повторно за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років. Вирішується питання про обрання правоохоронцю запобіжного заходу і відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, в Харкові суд повернув на роботу командира "Беркута", який розганяв майдан.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися