У харківській прокуратурі розповіли, який хабар треба дати митнику, щоб перевезти через кордон консерви та цукерки (Відео, фото)

Під Харковом правоохоронці затримали митника, який брав хабарі за перевезення через кордон продуктів харчування

Під Харковом правоохоронці викрили митника-хабарника, який вимагав гроші за безперешкодне перевезення через кордон продуктів харчування, консерв та цукерок. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

Все сталося під Харковом на митному пості "Центральний" що на "Гоптівці". З заявою про систематичне вимагання грошей інспектором відділу митного оформлення звернувся громадянин, який неодноразово перетинав кордон та змушений був сплачувати митнику данину.

picture

Останнього разу інспектор попросив 4 тисячі гривень. Ці гроші та ще 3 тисячі гривень правоохоронці знайшли і вилучили у митника при затриманні.

picture

Затриманому повідомили про підозру  за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст. 368 КК України). Якщо вину митника доведуть у суді, він може отримати до 10 років тюрми  та його позбавлять права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років і конфіскують майно.

picture

Наразі прокурори готують до суду клопотання з вимогою взяти підозрюваного під варту та відсторонити від займаної посади.

Приєднуйтесь до нас в Telegram - Пульс Харкова - і будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися