Під Харковом відновлять свої польоти літаки АН-26

З моменту авіакатастрофи пройшло два з половиною місяці

У Харківському національному університеті повітряних сил імені Івана Кожедуба курсанти продовжать свої навчальні польоти на літаках типу АН-26. Про це повідомляє Newsroom з посиланням на командування Військово-повітряних сил України.

Після трагедії в Чугуєві Міністерство оборони припинило польоти літаків цього типу на всій території України. Крім Чугуєва АН-26 є також у Вінниці та Борисполі.

"Розслідування трагедії закінчилося, всі матеріали передали правоохоронцям. Дозволити польоти повинен міністр оборони, але коли це станеться ще невідомо", - розповів начальник служби зв'язків з громадськістю командування ЗСУ Юрій Ігнат.

Він додав, що весь цей час військовий аеродром працював. Військові виконували навчальні польоти на вертольотах Мі-2 та Мі-8, а також літаках Л-39. В університеті кажуть, що дозвіл на польоти може з'явитися в кінці тижня.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 25 вересня під Харковом, в районі Чугуєва   розбився   військово-транспортний літак Ан-26. За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) аварія сталася у 2 км від військового аеропорту. Після падіння літак загорівся. Рятувальники повідомили, що пожежу вдалося погасити о 21:53. Згідно з даними диспетчера аеродрому на борту літака знаходилися 27 осіб. Вижити вдалося одній людині.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися