У Харкові на території Південної залізниці провели обшуки

Співробітник АТ "Укрзалізниця" підозрюється в розтраті на велику суму

Процесуальне керівництво Харківської місцевої прокуратури №5 повідомило про підозру службовцю одного з підрозділів регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця". Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Працівник ПЗ підозрюється в закінченому замаху на розтрату майна посадовою особою шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 191 КК України).

picture

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідство встановило, що службовець одного з відокремлених підрозділів регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця", діючи за попередньою змовою групою осіб, розробив незаконну схему розтрати товарно-матеріальних цінностей, які належать підприємству.

Так, чоловік намагався продати третій особі запчастини для гальмівної системи локомотивів загальною вартістю близько 100 тис. Грн. Йому завадили правоохоронці. В результаті протиправних дій працівника прокуратура провела на території Південної залізниці обшуки.

Ведуться слідчі дії.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, посадові особи виробничого підрозділу регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця" підробляли дані в офіційних документах з 01.11.2019 по 31.03.2020. В результаті вони вкрали понад 13 тисяч літрів бензину марки А-95, А-92 і 10 тисяч літрів газу, який їм видавали для заправки легкових автомобілів на загальну суму понад 400 тисяч гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися