Харківський суд відпустив топового скандального чиновника з-під варти

Депутат міськради притягувався у справі про зловживання під час виконання робіт по підсвічування багатоповерхівок на центральних вулицях і проспектах міста

У Харкові суд прийняв рішення не утримувати під вартою директора Департаменту житлового господарства Харківської міськради, депутата міськради Романа Нехорошкова і відпустив його на поруки кількох депутатів міськради. Про це йдеться в постанові Жовтневого районного суду м.Харкова від 7 грудня, пише Харківський антикорупційний центр.

У ХАЦ нагадали, що у 2018 році директор дніпровських ТОВ "Ніккос-Проект" і ТОВ "4 Практик-Профі", керуючись корисливим мотивом з метою заволодіння коштами бюджету Харкова, добровільно став членом організованої групи, яку створив директор Департаменту житлового господарства Харківської міської ради, Роман Нехорошков.

Йдеться про зловживання під час виконання робіт по підсвічування багатоповерхівок на центральних вулицях і проспектах міста.

Як відзначають слідчі, в групу Нехорошков підключив свого заступника Олександра Лемента. За дорученням від 29 грудня 2018 року, Олександр Крик отримав повноваження діяти від імені Департаменту.

У постанові суду йдеться, що Роман Нехорошков був організатором і активним учасником створеної ним організованої злочинної групи. У його функції входили узгодження фактичної вартості обладнання і матеріалів, які планують закупити для проведення будівельних робіт, завищення їх вартості, в тому числі різницю суми бюджетних коштів, що вказується в кошторисної документації, договорах і актах приймання виконаних будівельних робіт, контроль за діями Олександра Лементи про затвердження ним кошторисної документації до договорів і підписання актів приймання виконаних робіт.

Слідство каже, що в групі Нехорошкова було чотири людини.

У справі за станом на зараз фігурують три епізоди з трьома ремонтами багатоповерхівок. Всі три по проспекту Гагаріна. Завищували вартість на гнучкий неон, профіль для світлодіодної стрічки та кабель ВВГ 2х1,5.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, напроти будівлі міської ради співробітники спецслужб вчора ввечері, 1 липня, обшукали машину директора Департаменту житлового господарства Харкова Романа Нехорошкова. Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом розкрадання 800 тисяч гривень під час робіт по установці освітлення на проспекті Гагаріна.



Виктор К.

2 січня 2021, 10:47

Взяточничество и коррупция в мерии- нормально. Харьков привык.Нехорошков. да и Лемента -воры и казнокрады с крупнейшими собственными бизнесами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися