За фактом піару Харківської міськради через газету на суму 90 мільйонів гривень розпочато перевірку

Перевірка ведеться у відповідність з ч. 1 ст. 11 Закону України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання

Харківська міська рада хоче протягом п'яти років витратити на "Харьковские известия" майже 90 мільйонів гривень. Про це повідомляє Антимонопольний комітет України.

"За результатами розгляду повідомлення про нову державну допомогу Харківської міської ради Антимонопольним комітетом розпочато розгляд справи про державну допомогу для проведення поглибленого аналізу допустимості державної допомоги для конкуренції у відповідність з ч. 1 ст. 11 Закону України" Про державну допомогу суб'єктам господарювання ", - розповіли в АМКУ.

В АМКУ відзначають, що в рішенні 36 сесії Харківської міської ради сьомого скликання від 24 червня 2020 року (міський комплексна програма підтримки "Харківських вістей" на 2019-2025 роки) сказано, що підтримку "Харківським известиям" надаватимуть з 2021 по 2025 роки на телевізійні програми та ведення і наповнення сайту, на що витратять 89 235 192 гривень.

Відзначимо, на сайті міськради вказана основна функція "Харківських вістей" - це всебічне висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування Харкова, інститутів державної влади, депутатів, надання жителям Харкова суспільно вагомої інформації про соціальне, політичне, культурне життя міста, регіону, України.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харківська міськрада оприлюднила 4 покупки на загальну суму в 1,95 млн грн. Всі чотири тендери належати до розробки та реалізації піар-кампанії міськради. Мерія збирається розмістити 500 публікацій в різних інтернет медіа. Публікація одного мультимедіа матеріалу оцінюється приблизно в 3,9 тис. Грн. Обсяг інформаційних матеріалів є орієнтовним і може бути зменшений в залежності від фактичної потреби.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися