У Харківській мерії розповіли, як борються з заледенінням

Посипати тротуари піском і сіллю починають о 4 ранку, але вони все одно замерзають

Харківські комунальники працюють цілодобово, щоб боротися з масовою ожеледицею, яка захлеснула місто. Про це розповів заступник Харківського міського голови з питань ЖКГ Андрій Руденко в ефірі телеканалу Simon, пише пресслужба міськради.

Заступник мера каже, що за добу витратили вже 700 тонн піщано-сольової суміші, а це в рази більше, ніж просто при снігопаді.

"Спостерігаються певні складності, тому що пісок і сіль, якими ми обробляємо вулиці, змиваються дощем за годину-дві, і все знову перетворюється на лід. Дійсно, є недоліки, але ми в цій ситуації з завданням намагаємося справлятися. Так, в місті забезпечено проїзд, вранці всі дороги були оброблені, своєчасно подані автобуси та міський електротранспорт", - зазначив Андрій Руденко.

За його словами, тротуари починають посипати рано вранці, але цього мало, тому що поверхня знову замерзає.

"З четвертої години ранку ми почали обробку, і досі цей процес триває. Близько тисячі семисот двірників посипали тротуари, але дощ не припиняється, так посипаного, знову ж таки, вистачає на пару годин. Але ми не зупиняємося, чистимо, збиваємо лід, знову посипаємо тротуари, в першу чергу, до зупинок транспорту, в метро, в установи освіти та охорони здоров'я", - додав заступник. мера.

Андрій Руденко нагадав, що не тільки комунальні служби несуть відповідальність за стан тротуарів і прибудинкових територій.

"Згідно з правилами благоустрою, наводити порядок на закріпленій території має балансоутримувач. Це стосується ОСББ, житлових кооперативів, магазинів, ринків і так далі. Неправильно говорити, що в усьому винні комунальники, адже далеко не всі керівники тих же комерційних об'єктів обробили закріплені території", - підкреслив віцемер.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, за 14 грудня рятувальники Харківщини чотири рази допомагали жителям і водіям у зв'язку з заледенінням. Так, підрозділи Головного управління ДСНС України в Харківській області витягли автомобілями підвищеної прохідності з проблемних ділянок доріг дві машини, одна з яких карета швидкої допомоги. Також допомогли медслужбі та привезли лікаря на місце виклику в село Червоне Харківського району.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися