"Шість років для цього нічого не було зроблено", - адвокат Кернеса про замах на покійного мера

Смерть потерпілого, незалежно від причин не є підставою для припинення кримінального провадження

Справа про замах на Харківського міського голову Геннадія Кернеса навряд чи буде коли-небудь розкрито. Так вважає адвокат померлого 17 грудня мера Олександр Гунченко, пише KP.ua.

Адвокат зовсім не впевнений, що правда про цей злочин буде коли-небудь оприлюднена.

"Поліція зобов'язана продовжувати розслідування і пошуки вбивць. Я вважаю, що смерть Геннадія Адольфовича, який був моїм близьким другом і події, які відбулися навесні 2014 року, взаємопов'язані. Поранення підірвало його організм, який зараз не впорався з хворобою" - зазначив Олександр Гунченко.

Харківський мер Геннадій Кернес пішов з життя від ускладнень після коронавірусу на 62 році життя. У квітні 2014 року на нього було скоєно замах, досі злочин не розкрито.

Відзначимо, що згідно з законом, смерть потерпілого, незалежно від причин не є підставою для припинення кримінального провадження.

Юрист додав, що з самого початку кримінального провадження у нього не було зрушень.

"Шість років для цього нічого не було зроблено", - уточнив Гунченко.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, на сайті президента України Володимира Зеленського в день смерті Харківського міського голови Геннадія Кернеса з'явилися пов'язані з ним дві петиції. У першій померлому меру просять поставити пам'ятник, а в другій - надати звання Героя України. Звання просять дати Геннадію Кернесу посмертно.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися