Похорон Геннадія Кернеса: почалися церемонія і громадянська панахида (відео, фото)

До ХНАТОБу вишикувалася велика черга, яка не стає менше

У Харкові проходить похоронна церемонія мера міста Геннадія Кернеса. Про це повідомляють ЗМІ і Telegram-канали.

Спочатку тіло Геннадія Кернеса привезли в Благовіщенський собор на відспівування. Дороги навколо нього були перекриті, входи охороняла поліція. Біля церкви були припарковані автомобілі елітних марок.


Під Благовіщенським собором поставили екран, на якому показували живу трансляцію відспівування мера Харкова. Під вхід приходили люди з квітами.


Після церкви катафалк з тілом міського голови відправився в будівлю Харківського Національного академічного театру опери та балету на громадянську панахиду.


ЗМІ повідомляють, що перед приїздом тіла Кернеса в центрі було досить безлюдно. Транспорт їздити заборонено. На будівлі ХНАТОБу розмістили великий портрет Кернеса з підписом "Любити Харків - працювати для людей!"

Попрощатися з покійним мером приїхав Михайло Добкін.


Крім того, на похорон прибули політики та бізнесмени, серед яких є Кличко, Мураєв, Новинський, Фукс та ін.

Перед Оперним утворилася величезна черга. Дуже багато харків'ян прийшли попрощатися з Кернесом. Люди в масках, але соціальну дистанцію ніхто не дотримується.

Суспільне вело трансляцію громадянської панахиди.


Нагадаємо, в німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу  пішов з життя міський голова Харкова Геннадій Кернес. Його будуть ховати 23 грудня. О 7:00 буде відспівування мера в Благовіщенському соборі. Триватиме церемонія 40 хвилин. Далі труну доставлять в Оперний театр, де з 9:00 до 13:00 всі охочі зможуть попрощатися з Геннадієм Кернесом.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківському міському голові Геннадію Кернесу, збираються дати звання почесного громадянина. На честь Кернеса назвуть один із проспектів і поставлять пам'ятник. На думку Терехова, Кернес зробив такий внесок у розвиток в міста, якого не робив жоден мер, тому гідний увічнення. Це питання винесено на порядок денний для депутатів міськради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися