Під Харковом двоє підлітків викрали і спалили машину (фото)

Неповнолітнім загрожує до 8 років в'язниці

Під Харковом двоє підлітків викрали та спалили в лісі автомобіль. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції розповіли, що двоє 16-річних жителів Чугуївського району викрали старий ВАЗ і спалили його в лісі.

Ще 30 листопада в Харківський відділ поліції прийшов житель селища Лизогубівка із заявою про зникнення автомобіля "ВАЗ - 2101".

Під час проведення розшукових заходів поліційні виявили, що до злочину причетні 16-річні жителі Чугуївського району. Одного з неповнолітніх судили за аналогічний злочин.

Слідство встановило, що підлітки перелізли через паркан у двір заявника, відкрили ворота і виїхали на машині з двору. Далі двоє 16-річних попрямували на авто в лісосмугу, яка знаходиться на території Чугуївського району, де і спалили машину.

Слідчий почав кримінальне провадження і повідомив обом підліткам про підозру за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 8 років.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові 24-річний чоловік відкрив водійські дверцята чужого автомобіля "ВАЗ 21011" з допомогою викрутки та складного ножа, після чого завів його і поїхав кататися. Про зникнення автомобіля правоохоронцям повідомили 17 грудня о 01:20. Відзначається, що власник залишив автомобіль біля будинку по вулиці Ювілейній, а через кілька годин виявив, що його немає на місці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися