У Харкові зафіксовано смертельний випадок від малярії

У лікарні чоловік звернувся лише через 10 днів після прояву перших симптомів

У Харкові від малярії помер чоловік. Про це повідомляє Державна установа "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Відомо, що чоловік раніше працював в Екваторіальній Гвінеї. У нього не було симптомів під час перебування в Африці, але його багато разів кусали комарі.

Згідно епідеміологічному розслідуванню, симптоми з'явилися у чоловіка 9 грудня о вигляді слабкості, головного болю, температури 37,5. За допомогою чоловік звернувся лише 19 грудня, в цей же день він помер.

Чи проводив він хіміопрофілактику, медики так і не встановили. В осередку за місцем проживання хворого провели епідрозслідування та ввели протиепідемічні заходи.

З початку 2020 го в Харківській області виявили п'ятьох хворих на малярію. Цей діагноз ставили ще двом студентам і двом непрацюючим громадянам, які прибули з Індії та Африки.

Довідка "Коментарів": малярія - інфекційне захворювання, яке передають укуси малярійних комарів. Хвороба широко поширена в країнах з тропічним кліматом.

Якщо людина збирається відвідати країну з тропічним або субтропічним кліматом, то йому рекомендують зробити хіміопрофілактику. Щеплень проти малярії немає. Якщо після повернення з подібних країн з'являється лихоманка, температура, біль у м'язах або інші симптоми, потрібно терміново звернутися до лікаря і повідомити йому місце і дати подорожі.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові зареєстрували випадок завозної малярії. Відзначається, що 22-річний студент приїхав до України 3 вересня 2019, а перші симптоми у нього з'явилися 9 травня 2020.



Люда

25 грудня 2020, 00:46

Откуда сведения?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися