У Харкові ремонт дитячого садка завищили на десятки тисяч гривень

Директору будівельної фірми загрожує до 5 років в'язниці

Процесуальне керівництво Харківської місцевої прокуратури № 5 повідомило про підозру директору ТОВ за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, складання і видачі свідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомляє пресслужба відомства.

Керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко розповів, що восени 2019 Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради та товариство з обмеженою відповідальністю уклали два договори підряду. За документами ТОВ зобов'язалося виконати капремонт дитсадка-ясел.

"Директор ТОВ, знаючи, що обсяг фактично виконаних робіт не відповідає умовам укладених договорів, склав і видав свідомо неправдиві офіційні документи. В актах приймання він завищив обсяги виконаних робіт і таким чином заволодів бюджетними коштами на суму майже 80 тис. грн ", - пишуть в прокуратурі.

Досудове розслідування вів слідчий відділ Слобідського відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження - відділ кримінальної поліції Слобідського відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, колишній директор комунального підприємства "Харківжілбуд" і колишній директор приватного підприємства вступили в змову. Директор КП переказував кошти на ремонт житлових будинків на рахунок приватної фірми, але за фактом роботи робили працівники підлеглого йому комунального підприємства. Приватна фірма виробляла роботи тільки по документах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися