Житель Харкова подав позов з проханням скасувати карантин

Суд розв'язує питання про наявність правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі

Харків'янин подав позов на Кабінет міністрів в Київський Окружний адміністративний суд. У ньому він просить суд анулювати постанови про продовження карантину до 28 лютого 2021 і локдауні на період з 8 по 25 січня, пише Depo.Харків.

Харків'янин вважає, що уряд неправомірно встановило заборону окремих видів господарської діяльності та обмежило конституційні права жителів України на період карантину.

Разом з позовом до суду чоловік подав заяву про його забезпеченні. У ньому позивач просить суд тимчасово зупинити дію постанови до вирішення справи по суті.

"Суд розв'язує питання про наявність правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі", - пише видання.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області за час карантину перевірили 60685 кафе, магазинів, шкіл, ринків, перукарень, торговельних центрів, аптек та ін." За результатами перевірок надано 15408 приписів (пропозицій), оштрафовані 1210 відповідальних осіб. Поінформовані органи місцевого самоврядування та правоохоронні органи ", - йдеться на сайті відомства. Минулого тижня фахівці служби провели перевірку в 929 об'єктах. Найбільше - ринків - 331, продуктових - 235 і непродовольчих - 146 магазинів. У третини об'єктів знайдені порушення. На 7 непродовольчих магазинів і три продуктових з'явилися протоколи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися