У Харківську мерію нагрянула СБУ з перевіркою (оновлено)

Силовики перевіряють інформацію, яка пов'язана із забезпеченням державної таємниці

У Харкові з 8 ранку 28 грудня в будівлі мерії працювали співробітники СБУ. Про це повідомило Depo.Харків з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах.

Співробітники спецслужби приходили до міськради з заходами з перевірки інформації, пов'язаної з державною таємницею.

Агентство повідомляє, що за даними його співрозмовника, сім співробітників Управління СБУ в Харківській області "проводили заходи".

Правоохоронці не обшукували міськрада, відзначило джерело. Проводилась перевірка обліку, зберігання і використання документів, флешок і комп'ютерів, де є інформація з обмеженим доступом.

У ЗМІ повідомляють, що обшуки проводилися з метою недопущення узурпації влади в Харкові та розхитування ситуації в усій області. Це стосується як і кримінальної, так і суспільно-політичної обстановки.

В СБУ зазначають, що після останніх місцевих виборів деякі особи за фактом отримали повноваження Геннадія Кернеса, але при цьому не брали участь в передвиборчих перегонах. На думку Служби безпеки України на сьогодні ці люди отримали монополію в прийнятті будь-яких рішень в Харкові.

Якщо силовики знайдуть порушення режиму секретності в діяльності окремих керівників Харківської міської ради, то СБУ може скасувати для цих осіб доступ до державної таємниці. Це автоматично призведе до неможливості виконання цими керівниками своїх службових обов'язків і надалі - до звільнення або переведення на інші посади.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові, на книжковій фабриці" Глобус ", що в старому центрі, з ранку теж знаходяться співробітники СБУ . З ранку, в понеділок, 28 грудня, співробітники Служби безпеки України увійшли в приміщення видавничого дому і почали перевірки. Мета їх "заходів" поки невідома.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися