Харківська міськрада відхилила тендерну пропозицію "Коментарів" (документ)

Одним з основних аргументів стало відсутність виконання аналогічних контрактів раніше

Тендерний комітет Харківської міськради відхилив найбільш економічно вигідну пропозицію від ТОВ "Видавничий дім Масаві", в холдинг якого входять "Коментарі". ВД "Масаві" брав участь в торгах на 500 публікацій в онлайн-медіа про діяльність міської влади.

У документі протоколу засідання комітету, який отримали "Коментарі" говориться, що аналогічні контракти раніше видання не укладало. Цей висновок Харківської міськради стало однією з основних причин відмови.

"Учасник у складі тендерної пропозиції повинен надати оригінал (оригінали) чи копію (копії) акту приймання-передачі послуг, що свідчить (свідчать) про виконання у повному обсязі кожного з наданих відповідних аналогічних договорів (аналогічного договору) у відповідності до ціни кожного з договорів (договору), вказаних учасником у таблиці та оригінал листа-відгуку від замовника(-ів) про своєчасне та належне виконання учасником аналогічного(-их) договору(-ів), з обов’язковим наведенням предмету договору, номеру та дати його укладення", - сказано в документі.

picture

Крім того, в торгах брали участь ТОВ "Медіагрупа Об'єктив"; ТОВ "Ефективний розум", які представляють видання "Місто Х"; ТОВ Інформаційне агентство "Статус-кво" і ФОП Коротаєва Марія Степанівна - підприємець є головним редактором сайту ХарківTimes. Останнього учасника також зняли з торгів. Чому і які його подальші дії в плані оскарження рішення Харківської міськради, власниця ФОП відмовилася пояснювати нашому кореспонденту.

"Я не схильна до коментарів взагалі", - сказала вона.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Видавничий дім" Масаві "(портал Comments.ua) переміг в тендерах майже на 2 млн грн, які оголосив Харківська міська рада.

Так, перший тендер виграв ВД "Масаві" з підсумковою пропозицією 435 тис. грн. Друга мінімальна ціна у ФОП Коротаєва Марія Степанівна з підсумком в 486 тис. грн. За результатами другого тендеру "Масаві" - 400 тис. грн, друга позиція - "Ефективний розум" з 479 тис. грн. Третій тендер: у лідера - "Масаві" - 282 тис. грн, другим слід ІА "Статус-кво" з підсумковою пропозицією 475 тис. грн. А в четвертому тендері, якби не сума 350 тис. грн від "Масаві", аукціон би виграла "Медіагрупа Об'єктив", у якій за підсумком 476 тис. грн. Разом, різниця між початковою і кінцевою ціною, запропонованою ВД "Масаві", на 9-45% нижче, ніж було заявлено спочатку в тендерній документації. Крім того, кінцева ціна, запропонована "Масаві", менше кінцевої суми, яку запропонувала компанія, яка посіла другу позицію в кожному з тендерів на 8-66%.

При цьому, в ході торгів ніхто з чотирьох вищевказаних учасників з ВД "Масаві" не торгувався і навіть не намагався перебити за ціною.






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися